dissabte, 8 de desembre del 2007

La "hipocresia lúdica institucionalitzada" ¶

Quant de temps! Ja quasi ni recordava les tecles per fer aquest símbol: ¶!!
Doncs sí, el preparar la música per l'obra de teatre que es farà aquest any per Nadal m'està "prenent" bastant del temps que passaria escrivint per aquí...
Us adjunto un tros de l'obra que a base d'anar-la veient repetida se m'ha quedat al cap, però és que a més em fa molta gràcia de la manera com se'n riu dels "teoritzadors" antisistema.


IMMA.- Jo què sé! A mi aquesta història dels petards, la coca, el xampany, les piules... No em semblen res més que xorrades. Vaja, que estic convençuda que això s'ho ha inventat el sistema perquè tothom consumeixi i, al capdavall, no és més que una alienació. Te n'adones? Mira, Roger, d'obligacions ja ens n'han posat massa...

ROGER.- Això, jo crec que s'ha de valorar des de la perspectiva del mercantilisme infantil de l'«Adorno». O sigui, aquí passa una cosa molt clara. (Es posa dret damunt del banc.) Quan un sistema s'estructura sobre tota una sèrie de plataformes que es connecten entre si, et trobes que la dinàmica que impulsa els moviments de determinats monopolis no és la mateixa de les forces de producció... No, no, no em miris amb aquesta cara, que ja sé que això pot ser molt revisionista, però, «al tanto»! (Seu al banc.) Si dins d'una mecànica determinada introduïm uns elements de progrés que dinamitzen les plataformes teòriques creant una mena de dialèctica, llavors ja no és revisionista. M'entens? O sigui, on jo vull anar a parar d'alguna manera aquesta nit, el que no hi ha és comunicació... O sigui, és la incomunicació total. No sé si estàs d'acord.

IMMA.- Totalment. Totalment d'acord amb tu, Roger. Mira, jo encara diria més. A mi no em fa falta que sigui la nit de Sant Joan o la de Santa Filomena per passar-m'ho bé. El que cal és organitzar-se bé. Un cop tens clar el que vols fer, t'organitzes. Un sopar, o una farra, o una orgia...

ROGER.- Sí, o una assemblea, o un seminari...

IMMA.- Exactament, això mateix. Ara, avui, perquè toca, tots a cop de «pito». Apa, cap a la revetlla! Mira, Roger, jo ho tinc molt clar. Jo, aquesta nit, no vaig de revetlla, per principi. Ho sento, no em dóna la gana!

ROGER.- Doncs jo m'adhereixo plenament a la teva proposta.

IMMA.- Ah, sí? Ostres que bé!

ROGER.- Si, és que això és el que podríem dir-ne la «hipocresia lúdica institucionalitzada». O sigui, amb això passa el mateix que amb el tacte. (ROGER agafa la mà de la noia.) O sigui, en realitat, el tacte no és res més que un llenguatge, no? O sigui, a través del tacte, jo el que faig és transmetre un missatge, o sigui, el Mc. Luhan. (Tots dos estan nerviosos. IMMA aparta la seva mà.) Osti, ara no sé què t'anava a dir... M'ha fugit del cap... Portes un vestit molt maco, eh?

A reveure! La propera vegada espero que amb alguna cosa de collita pròpia.

Ambsensedramatitzar,
monЯa Bitllenc

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan tingui una estona escrigui'ns la combinació teclatòria per generar el seu símbol.

Ho faig per vostè, no se n'oblidi...

Si jo ja ho sé!!!

monЯa Bitllenc ha dit...

Alt + 0182 = ¶

Ah! I jo tinc un amic (molt amic) que es diu Clippo... no serà vostè mateix però amb pseudònim?

monЯa Bitllenc ha dit...

Estimat Clipo,
li comunico que el proper post serà dedicat exclusivament a vostè i als secrets que m'ha confiat... espero que no s'ho prengui malament.

Ambsenseclips,
monЯa Bitllenc

PDF: al Word podeu fer la Я escrivint 042F i seguidament premeu alhora Alt+X

Com sabeu vosaltres ha dit...

Buffff... quins horaris!!

Ai aquestes negretes...

Hi ha cansament de lletgisme? Esperem que es reactivi la cosa ben aviat.

Anònim ha dit...

Bona nit! Si volen reactivar alguna cosa necessiten una atmosfera adient, sino, no hi ha qui reaccioni, per exemple: el vagó d'un tren de la RENFE (Rogamos Empujen Nuestros FErrocarriles) que està parat entre estacions més de 40 minuts pot alterar a qualsevol. Però si el que volen és una revolució, agafen un eix i comencen a girar molt ràpid i quan hagin perdut el monRa de vista ja estaran revolucionats.

Salut i força al canut!!!

Com sabeu vosaltres ha dit...

Jo voldria reactivar un poster tramviaire que no m'acaba de fer el ppes.

Coi de projecte (i coi de matlab...). Estic sota mínims desitjant que acabi la setmana

Com sabeu vosaltres ha dit...

A ningú se li escapa que el tramvia actual està dividit, en el benentès que les dues xarxes estan incomunicades. Lògicament, aquest és el tram que es necessita unir.

El tramvia unirà distrites, zones mal comunicades actualment, xarxes de transport actuals, i especialment unirà les persones... contra una circulació basada en el vehicle privat i a favor d'una mobilitat sostenible i ambsense caos de trànsit

[El tram que ens uneix - Projectes dixit]

Anònim ha dit...

Quan en 1 post 5 dels comentaris són meus dins d'un total de 8, la cosa és lamentable. Bitllenc, que ens quedem sols ensense companyia (telefònica)!!

Avui he tingut el plaer d'estar a la seu principal del lletgisme.

Apa (ssar el ratet)!

Estanislau Verdet ha dit...

Tinguem tots un llef Nadal!

Anònim ha dit...

A 25 de desembre fum, fum, fum!